Mégaron
Mégaron és una empresa del sector gràfic especialitzada en l'impressió digital i té un serveri de impressions en blanc i negre i a color. Està situat al Carrer Alt del Carme. Obra de 9 a 1:30 i per la tarda de 4:30 fins les 8, pel cap de setaman està tancat.

El motiu pel qual aquest local s'anomena Mégaron es desconegut ja que el vaig trucar i em van dir que no ho sabien.


Mégaron (que ve del grec, que volia dir "gran") significava el gran saló que es trobaven als palaus de la civilització micénica a Grecia i Anatolia. Abans l'ús del mégaron era pe'ls hostes dels soberans.
Aquests megarons van començar a construir-se al 1600 1200 a.c.

Les primeres edificacions van ser construïdes amb maons, grans bigues de fusta i teules per al sostre. Eren molt colorides i al seu estil arquitectònic se l'anomena "ordre minoic". Al centre de las naos es trobava una foguera, circumdada per quatre columnes en què eventualment es penjaven les armes i fins i tot els instruments musicals dels aedes.


Amb el temps, el mègaron va patir grans transformacions fins a arribar a ser tot just reconeixible en els grans temples grecs. Una forma comuna en el desenvolupament arquitectònic d'aquesta estructura, va ser el mègaron en antis, l'anomenat així perquè les dues columnes del pòrtic quedaven emmarcades per les parets laterals anomenades antas.

Mègaron del rei i de la Reina al Palau de Knossos: És un mègaron situat al palau de Knossos que va ser construit el 2000 a.c pero va ser destruit per un terratremol el 1700 a.c. Està situat a Creta (Grecia)
No s'en sap molt d'aquest megaron perque està molt destruit



Mègaron de Tirint: El Mègaron de Tirint esta situat a Tirint (Grecia)

ja que la informació sobre aquest mègaron és molt poca us parlaré una mica de Tirint.
Tirint va ser una ciutat de les més antigues ciutats gregues, està situada a la plana d'Argòlida.
El nom de la ciutat es debuda a Tiryns, fill d'Argos (Primera dona amb la que Zeus va intimar)



Mègaron d'Atenes: es una construcció subjectada per 8 pilars de pedra. En la part superior està escrit Zappeion (nom de l'edifici). Normalment s'utilitza per fer reunions i ceremonies per en el 1896 es va fer servir pels jocs olimpics per les competicions d'esgrima.  



Mègaron de Pilos (Messènia):  D'aquest megaron no en queda res, apart de 4 columnes que surten del terra pero no tenen més que un metre d'alçada.
Resultado de imagen de megaron de pilos
Anteriorment tenia aquest aspecte, com podeu veure era molt colorit i al mig estava situada una font.

Comentarios

Publicar un comentario